Az ötvös mesterségtörténeti gyűjtemény bemutatása

Kincskészítők műhelytitkai

Kincskészítők műhelytitkai

Támogatókat keresünk

2021. július 22. - nebalint

Sokéves előkészület után, egy különleges, a maga nemében rendhagyó gyűjtemény múzeum jellegű kiállítás megvalósításának küszöbére érkeztünk!

Elnyert pályázatunk eredményeképpen hozzá jutottunk egy Belső Erzsébetvárosi 109 nm alapterületű helyiséghez, amely minden vonatkozásában alkalmas arra, hogy a nemzetközi viszonylatban is jelentős ötvös mesterségtörténeti anyagnak végleges,- színvonalában valamennyi elvárásnak elfogadhatóan otthont biztosítson. Arról, hogy a létesítmény látványosságai mellett még hányféle gazdag és változatos programot kínál, a korábbi blog bejegyzésekből már értesülhetett a T. Olvasó.

Az Akácfa utca 59. sz. alatti helyszín adottságai kielégítőek, de ahhoz, hogy a sajátos tematikának megfelelően funkcionális és esztétikus térré változzon, számos műszaki és építészeti változtatásra, valamint teljes felújítására van szükség. Előzetes számításaink szerint az átalakítások, a biztonsági rendszer kiépítése, a hiányzó berendezések pótlása, és a kezdéshez szükséges számtalan és elengedhetetlen további teendők költségei mintegy 7.350.000.- Forintot tesznek ki.

A mi vagyonunk egy több tízmillió forintot kitevő értékes és ritka gyűjtemény, tárlók és egyéb, már meglévő berendezési tárgyak, az előkészületekhez és a későbbi működtetéshez szükséges szaktudás, továbbá számos önkéntes dolgos kéz és lelkes operatív munkatárs.

balint_6_2_jpg_pint.png

Anyagiak tekintetében azonban rosszul állunk, ezért a fent említett összeg előteremtéséért gyűjtési akciót indítunk el. Mindazon támogatóink adományaira számítunk, akik nem csak felismerték a tervezett létesítmény jelentőségét és fontosságát, de kedvüket lelni is szeretnék az általa nyújtandó tartalmas, sokszínű élményben

A legszerényebb összegű felajánlás is fontos, mert sok kicsi, sokra megy. 

A befolyó összegeket a NEKSZOE (Nemesfémművesek és Kapcsolódó Szakmák Országos Egyesülete) kezeli.

 

Felajánlott támogatói összeget banki utalással tudod eljuttatni hozzánk

Nemesfémművesek és Kapcsolódó Szakmák Országos Egyesülete

Bankszámlaszám:  OTP Bank 11709095-21454679

Közlemény: ADOMÁNY

 

Ezúton is köszönjük, hogy hozzájárulásoddal egy olyan nemes ügyet szolgálsz, melynek hírére a határainkon túl is felfigyelnek. 

 

Ebben a cikkben  rendszeres időközönként frissítjük a befolyt összeget.

Cél összeg: 7.350.000 Ft

Eddigi hozzájárulás összege: 3.915.000 Ft 

Frissítve: 2022.01.11.

 

 

Tisztelettel:

A NEKSZOE VEZETŐSÉGE és az ÖTVÖS MESTERSÉGTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY KURÁTORAI

A bejegyzés trackback címe:

https://kincskeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr10016635078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása